Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maymer
    Elegance
    • 2010
    • 839

Zamieszczone przez ale_jak_to
    Panowie koledzy, ja wpisze sie w tym temacie, chociaz nie chodzi mi o smartfona a jakis zwykly telefon (moze nie miec nawet aparatu, moze byc nawet dwukolorowy jak stare nokie z weżem) ale musi miec dobry zasieg i dobra baterie, ewentualnie moze byc maly ale NIE MUSI - sporadycznie zabierany na ryby lub w trase jako 2 z karta pewnie PLUSA, bo play ma taki zasieg ze sie nieraz nie mozna do mnie dodzwonic
    Co polecicie, najchetniej do max 300-400 pln, ale jeszcze lepiej 100
    ja bym pomyślał o jakimś Samsungu Solid

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8033
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

ale_jak_to, sprzedam Ci nokię 3510
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14888
        • Octavia IV (NX3)

Nokia E 52 - extra bateria, nie używam nic poza rozmowami, sms -ami i nieraz darmową navi!!!!! Dała radę w PL, CRO, SLO. Kwestia ceny. Ja dostałem za 1 zł w abonamencie.

A aparat ma po prostu... za....ty.
        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• no_fear
          Rider
          • 2010
          • 504
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

...z karta pewnie PLUSA, bo play ma taki zasieg ze sie nieraz nie mozna do mnie dodzwonic...
          na karcie PLAY - przełącz się na nadajniki PLUS`a i problem z zasięgiem znika :wink:
          www.SPAmobile.pl

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Zalezy jak duzo uzytkownikow Plusa okupuje dany BTS, bo Play ma zawsze nizszy priorytet. Mozna jeszcze na Orange probowac, bo to tez dziala zamiennie Plus/Orange dla Playa
            Spritmonitor.de

Komentarz

• czto
              Rider
              • 2010
              • 546
              • Octavia III (5E3)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Panowie koledzy, ja wpisze sie w tym temacie, chociaz nie chodzi mi o smartfona a jakis zwykly telefon (moze nie miec nawet aparatu, moze byc nawet dwukolorowy jak stare nokie z weżem) ale musi miec dobry zasieg i dobra baterie, ewentualnie moze byc maly ale NIE MUSI - sporadycznie zabierany na ryby lub w trase jako 2 z karta pewnie PLUSA, bo play ma taki zasieg ze sie nieraz nie mozna do mnie dodzwonic
              Co polecicie, najchetniej do max 300-400 pln, ale jeszcze lepiej 100
              Służbowo używam Samsunga GT-C3530. Bateria trzyma 6 dni, słuchawkę ładuje w weekend po pracy. Jest mały, lekki. Niezła jakość wykonania, posiada metalowe plecki zachodzące na boki. Nie mam problemów z zasięgiem. Jakość rozmów bez zastrzeżeń.
              Cudo techniki to nie jest, do Nokii E52 sporo mu brakuje, ale z funkcji telefonu wywiązuje się znakomicie. No i cena jest ok.
              2004 Renault Thalia 1.4 RT,
              2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
              2009 Renault Clio MTV 1.4
              2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
              2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• elpolacco
                L&K
                • 2010
                • 1372
                • Volkswagen
                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Zamieszczone przez aro_40
                ja od miesiąca ciesze sie ZTE V987 - chińszczyzna kupiona w PL z gwarancją sprzedawcy.
                Oprócz świetnych parametrów największą zaletą jest zawsze czysty ekran. No i te 5", co do których nie byłem przekonany teraz innego fona nie jestem w stanie sobie wyobrazić
                Zainteresował mnie dual sim w smartphonie i konkretnie model który wymieniłeś. Związku zasięgałem informacji na ten tego modelu i mam odnośnie niego kilka pytań.

1. Czy występują u ciebie jakieś chwilowe problemy z zasięgiem? Na mgsm.pl czytałem, że ktoś takowe posiadał.
                2. Ile Ci trzyma bateria na 2 kartach sim i przy jakim użytkowaniu?
                3. Na aukcjach allegro jest dużo modeli, ale z gwarancją producenta i w razie czego koszt wysyłki do Hong Kongu na koszt kupującego. Ty, z tego co pisałeś masz gwarancję sprzedającego 1 rok? Tak?
                4. Przeglądając telefony na tablica.pl napotkałem się na taki opis telefonu:

Drobnym mankamentem jest bardzo często występujący w tym modelu, problem z przyciskiem wstecz. Polega on na tym, że czasem ten przycisk sam z siebie zadziała, bez żadnego dotykania. Osobiście nie przeszkadzało mi to i nie jest to specjalnie uciążliwe ale wolę z góry uprzedzić.

A teraz pytanie do wszystkich. Używał ktoś bezpłatnego internetu AERO2? Jak to się sprawuje w PL? Gdybym miał takiego dual-sima to wrzuciłbym do niego sobie właśnie takiego neta, a gdyby to średnio chodziło to firmową kartę.
                VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• KAMA_PL
                  Ambiente
                  • 2012
                  • 109

ruwado E52 :serce

Powie mi ktoś jak trzyma wam bateria w Samsungu Galaxy SIII mini :?: Android w wersji 4.1.2.
                  Przy oszczędnym używaniu można rozmawiać o 3 dniach. A gdy jest sporo dzwonienia, pisania czy buszowania po necie to potrafi siąść w dzień. Ściągnąłem sobie aplikację Skoda Eco Panel z Google Play i przyznam że poprawiło się troszkę. Bateria przy "oszczędzaniu" trzyma około 4-5 dni a przy łochaniu jej to max 2. I drażni mnie w tym telefonie że sporo aplikacji (mimo po normalnym zakończeniu-wyłączeniu) dalej siedzi w procesach uruchomionych. Nie mam root-a w telefonie i nie chcę stracić gwarancji. Bo poszperałbym coś w tym "menedżerze zadań". :twisted:
                  Renault Laguna HB IphII 2000 1.8 16V 120KM F4P / PB + LPG -> Skoda Octavia Combi I FL ELEGANCE 2002 1.8T 150KM AUM / PB

Komentarz

• eaglemirek
                    RS
                    • 2010
                    • 14115
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie wiem jak u was ale u mnie LG L9 najwięcej zjada mi 3G, przez noc potrafi zniknąć nawet 15%. Teraz mam jednocześnie wł wifi (pododawane wszystkie miejsca w których często przebywam łącznie z miejskim) i z chwilą kiedy jestem w zasięgu darmowego/własnego wifi 3G się wył. Bateria teraz o 100% dł. trzyma

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• czernobyl
                      L&K
                      • 2008
                      • 1276
                      • Octavia III (5E3)
                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

eaglemirek, samo czuwanie 3G czy masz cały czas włączone dane mobilne? jeśli to dane to wyłaczaj na noc albo ustaw sobie jakiś automat na wyłaczanie danych w np. godzinach 23-6 typu llama.
                      nie wiem jak status cyanogenmoda dla L9, ale w tym romie można automatycznie przełączać na 2g, np. na noc 2g, dla wyłączonego ekranu 2g czy np przy wifi 2g - akurat przełączanie 2g/3g z automatu zablokowały mundrzy inaczej z googla i żaden telefon z ori softem tego nie może

KAMA_PL, w każdym momencie możesz użyć ODINa i sflashować sobie ori soft i gwarancja wraca nie wyobrażam sobie androida od samusnga bez roota i możliwości wyrzucenia śmieci oraz paru innych poprawek typu V6 supercharger. btw. na s3 mini jest już (prawie) stabilny CyanogenMod10.1, który jest o kilka wieczności szybszy niż jakkolwiek odchudzony soft od samsunga

Komentarz

• KAMA_PL
                        Ambiente
                        • 2012
                        • 109

czernobyl, miałem już kiedyś flash'ować telefon ale stwierdziłem że w dzisiejszej dobie sprzętu RTV poczekam chociaż do zakończenia gwarancji. :P Ale jeśli tak to hmm... Co mi szkodzi. :twisted:
                        Renault Laguna HB IphII 2000 1.8 16V 120KM F4P / PB + LPG -> Skoda Octavia Combi I FL ELEGANCE 2002 1.8T 150KM AUM / PB

Komentarz

• eaglemirek
                          RS
                          • 2010
                          • 14115
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez czernobyl
                          samo czuwanie 3G czy masz cały czas włączone dane mobilne? jeśli to dane to wyłaczaj na noc albo ustaw sobie jakiś automat na wyłaczanie danych w np. godzinach 23-6 typu llama.
                          Trochę się nie zrozumieliśmy Ja opisałem jaki ja miałem problem i jak go rozwiązałem, z myślą o innych użytkownikach smartfonów. Mnie się wydawało że skoro mam na tyle transferu od operatora, że spokojnie wystarcza to po co używać kiedykolwiek z opcji wifi. Okazało się że jak kiedyś miałem cały czas wł. tylko 3G bez wifi to 48h bez ładowania to był sukces.
                          Teraz tak jak pisałem wcześniej dodatkowo mam cały czas wł. wifi i telefon sam automatycznie przełącza się między 3G i wifi (w zależności czy ma w swoim zasięgu jakąś sieć). Zapotrzebowanie na energię drastycznie spadło i teraz wystarcza na 3 a czasami i 4 dni, więc jak dla mnie akceptowalne .

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• pandzik
                            RS
                            • 2011
                            • 2254
                            • Seat

Na Grouponie jest SGS 4 za 1800zł, jakby ktoś planował kupić. Warto sprawdzić.

Komentarz

• Tobi77
                              Rider
                              • 2012
                              • 509
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

elpolacco, jeśli interesuje Cię "chińczyk" z dual sim i obsługą aero2, to warto zainteresować się myPhonem NEXTem
                              Jest to nowa konstrukcja, 4 rdzenie, aparat 8Mpx z iPhone'a 4s, układem dźwiękowym Yamaha, wyświetlaczem IPS i baterią 2100.
                              Polski support na myphone.pl, dostępny najtaniej w komputroniku i saturionie (669 zł). Ja czekam do przyszłego tygodnia bo podobno ma się pojawić w Auchanie, zobaczę jaka będzie cena.
                              Moja Octavia

Komentarz

• daneczek76
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 3642
                                • Toyota

jak tani z dual sim to polski Go Clever jeszcze dwa tygodnie temu pierwszy 1000 sztuk za 299 zł teraz za 359zł . http://allegro.pl/smartfon-goclever-...606980824.html

Najlepszy fon to Nokia 6310i mam do tej pory jako drugi fon bateria trzyma prawie 2 tygodnie. Choć zastanawiam się nad telefonem dual sim .
                                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• ruwado
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 14888
                                  • Octavia IV (NX3)

A jak wogóle jest z jakościa tych Gocleverów i Myphonów? To nie jest na tydzień zabawy?
                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• daneczek76
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 3642
                                    • Toyota

GoClever còrka ma tablet 1,5 roku i jak narazie działa, co musze przyznać u mojej còrki sprzet lekko nie ma telefony po pòł roku wykańcza.
                                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Kejup
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 533

Panowie pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Zamierzam kupić sobie smartfonika i mój wybór padł na LG optimus (swift) G. Co sądzicie o tym modelu?
                                      Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
                                      Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• Tobi77
                                        Rider
                                        • 2012
                                        • 509
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez ruwado
                                        A jak wogóle jest z jakościa tych Gocleverów i Myphonów? To nie jest na tydzień zabawy?
                                        Nie dajmy się zwariować. Przejdź się po mieszkaniu i zobacz, gdzie produkowane są sprzęty, których używasz. Przecież teraz większość elektroniki pochodzi z Chin.
                                        Moja Octavia

Komentarz

• ruwado
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 14888
                                          • Octavia IV (NX3)

Tobi77, niby racja, ale jednak China produkowana dla markowych koncernów, a China taka zwykła, to chyba jednak coś innego.
                                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Tobi77
                                            Rider
                                            • 2012
                                            • 509
                                            • Octavia I combi (1U5)
                                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Różnica jest w serwisie posprzedażowym. W przypadku myPhone jest to polski dystrybutor (myphone.pl), dlatego ja się nie obawiam.
                                            Moja Octavia

Komentarz

• oolsztyniak
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6647
                                              • Superb II combi (3T5)
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez Tobi77
                                              Przejdź się po mieszkaniu i zobacz, gdzie produkowane są sprzęty
                                              Mam Xperie Z od trzech miesięcy i ona też ma wytatuowane "Made In China" :lol:
                                              Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                              Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• aro_40
                                                RS
                                                • 2007
                                                • 1529
                                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez elpolacco
                                                Zamieszczone przez aro_40
                                                ja od miesiąca ciesze sie ZTE V987
                                                Zainteresował mnie dual sim w smartphonie i konkretnie model który wymieniłeś. Związku zasięgałem informacji na ten tego modelu i mam odnośnie niego kilka pytań.

1. Czy występują u ciebie jakieś chwilowe problemy z zasięgiem? Na mgsm.pl czytałem, że ktoś takowe posiadał.
                                                ja nie zauważam chwilowych problemów z zasięgiem innych niz tradycyjnie brak zasięgu występujący w danym miejscu (bez względu na to czy to jest ten chiński czy też jakikolwiek inny.

2. Ile Ci trzyma bateria na 2 kartach sim i przy jakim użytkowaniu?
                                                póki co ładuję codziennie, bowiem jak wracam z pracy to dwoje dzieci mam mini kompa do grania ale przy użytkowaniu typu rozmowy, smsy i trochę neta to ładowanie co drugi dzień obowiązkowe niestety. Chyba pod tym względem to żaden smartfon 5" nie różni się.

3. Na aukcjach allegro jest dużo modeli, ale z gwarancją producenta i w razie czego koszt wysyłki do Hong Kongu na koszt kupującego. Ty, z tego co pisałeś masz gwarancję sprzedającego 1 rok? Tak?
                                                ja kupiłem w sklepie (trochę drożej) ale wolę mieć rzeczywistego sprzedawcę, niz wirtualnego producenta. To jest moja filozofia i trudno mi się przełamac do wiary, że chińczyk coś naprawi... No, ale z drugiej strony nie wierzyłem, że chińczyk może zrobic dobrego fona, a jednak

4. Przeglądając telefony na tablica.pl napotkałem się na taki opis telefonu:

Drobnym mankamentem jest bardzo często występujący w tym modelu, problem z przyciskiem wstecz. Polega on na tym, że czasem ten przycisk sam z siebie zadziała, bez żadnego dotykania. Osobiście nie przeszkadzało mi to i nie jest to specjalnie uciążliwe ale wolę z góry uprzedzić.
                                                to występowało, ale już naprawili, więc bez obaw.

A teraz pytanie do wszystkich. Używał ktoś bezpłatnego internetu AERO2? Jak to się sprawuje w PL? Gdybym miał takiego dual-sima to wrzuciłbym do niego sobie właśnie takiego neta, a gdyby to średnio chodziło to firmową kartę.
                                                nie słyszałem aby narzekano, a jeśli masz wątpliwości co do telefonu to proponuje lekturę:

cały wątek poświęcony tylko temu modelowi.
                                                If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
                                                _______________________________________
                                                a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

• macek
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 147

re

Tobi77 miałbym prośbę, jak zaopatrzysz się w nexta napisz kilka słów o nim.
                                                  Też jestem na etapie zakupu duala i zastanawiam się nad: samsung s4 mini dual, właśnie next i htc desire 500. Pewno s4 mini najlepszy ale też dużo droższy o ok 300-500 niż te dwa pozostałe.
                                                  Czytam od tygodnia w necie i już sam nie wiem...
                                                  pozdrawiam Macek

Komentarz

• elpolacco
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1372
                                                    • Volkswagen
                                                    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Zamieszczone przez Tobi77
                                                    Ja czekam do przyszłego tygodnia bo podobno ma się pojawić w Auchanie, zobaczę jaka będzie cena.
                                                    Niestety, ale rewelacji nie ma. 679zł
                                                    Bawiłem się trochę dzisiaj tym telefonem, ale dotyk mi nie zaimponował. Jakoś tak topornie to wszystko chodzi. Nie ma porównania co do LG P970 który jest "średniakiem". Po za tym za pierwszym podejściem po odblokowaniu wogóle nie mogłem przewijać ekranów na boki. Dopiero po ok. 20s pokazały się ikony i dopiero potem wszystko wróciło do normalności.
                                                    VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

Pracuję...